Mars är här, även om det inte riktigt ser ut så utanför fönstret här i Söderland. Visst, det är plaskigt och slaskigt, men fortfarande massor med snö,och idag kom det 10cm till =)
Idag blev det ett kortpass på löpbandet, 2min gå, 5min lugn jogg, 10min löpning,5min lugn jogg, 3min gå. Totalt 25 min och 3,25km. jag var fortfarande trött i benen efter lördagens totalurladdning (och har fortfarande tränignsvärk i rumpan) men det gick ganska bra ändå.
I morgon blir det promenad till jobbet, i övrigt vilodag. Ska handla tyg till Emmas balklänning och fika med Systeryster och lilla I, får se om det blir promenad hem efter det också eller om jag får be om skjuts. Beror på hur mycket tyg det blir att bära och hur vädret ser ut...
Min planerade viktminskning har inte riktigt gått som jag vill så jag har satt lite nya mål för mars. Min första utmaning blir att max ha en hel vilodag per vecka, de dagar jag inte går till gymmet ska jag antingen promenera till/från jobbet eller hitta på nån annan alternativ träning. Utmaning 2 blir att undvika hissar och bil/busstransport i möjligaste mån, dvs i större utsträckning än hittills... Jag måste erkänna att jag varit lite lat när det gäller hissen upp till lägenheten,speciellt när jag haft stora tunga vintekängor på mig eller mycket att bära.
Bättring utlovas!
Matmässigt har jag bestämt mig för godisförbud fram till midsommar samt kolhydratminskning generellt, framförallt ska jag äta bättre kolhydrater när jag äter dem. Så en nysatsning på GI-fokuseringen med andra ord.
Igår kväll blev det pastagratäng, fast min blev utan pasta:
Lizas GI-vänliga "Pastagratäng" 1 portionsform
Gräddas i ca 200 grader 15-20 minuter.
Stekt hackad kyckling (lagom portionsmängd)
1-2 skivade champinjoner
1/4 hackad paprika
lite hackad zuccini
1 hackad tomat (jag tar ur kärnorna för att minska vätskevolymen)
några oliver
(och/eller andra grönsaker man gillar, blomkål, broccoli, lök, spenat, aubergin eller lite fullkornspasta om man vill)
istället för bechamellsås (som innehåller mjöl) kryddar jag lite (eller ganska mycket) creme fraiche och häller över formen med grönsaker och kyckling. Överst river jag ibland lite ost, eller blandar i parmesanost med creme fraichen.
Krydda efter tycke och smak, jag gillar färsk chili (som jag steker kycklingen i eller slänger ner med grönsakerna), eller curry (direkt i creme fraischen), eller bara salt/peppar eller vitlök, kycklingbuljong funkar ypperligt som smaksättning vegeta likaså.
Mycket mumsig!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar