- Sätt ugnen på 175g C
- Rör 2dl socker & 100g smör/margarin så att det blir poröst
- Tillsätt ett ägg i taget och rör (totalt 3 normalstora ägg)
- Blanda de torra ingredienserna (7dl vetemjöl, 3tsk bakpulver, 1/2tsk vaniljsocker, 1/2tsk salt) och rör sen samman med socker/smörsmeten
- Tillsätt den smaksättning du vill ha
- Rulla degen till 3 rullar och lägg på en smord plåt (alt på bakplåtspapper)
- Grädda i 15 min
- Ta ut längderna och stäng av ugnen
- skär längderna (på diagonalen om du vill) i ca 2 cm tjocka bitar. ställ in plåten i ugnen igen och låt skorporna torka i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Förslag på smaksättning:
-saffran och cognac
-vit choklad och lingon (frusna, färska eller mkt fast sylt... rör i hela bär försiktigt så de inte mosas för mycket)
-ingefära och eller andra pepparkakskryddor
-mandel och mandelessens
-lavendel och choklad
-pistagenötter (och/eller apelsin)
-choklad (kakao i smeten eller enbart hackad choklad)
-rosmarin och citron
-i stort sett vad som helst u gillar som inte är allt för blött....
4 kommentarer:
Hur många blir det på en sats ungefär?
BRa fråga, en bunt?
Jag brukar göra längderna lite kortare än bakplåtspappret (3st) och sen skära i lagom bitar efter första gräddningen...
2p för gårdagens promenad
Jill = fortfarande förkyld = ingen motion. Så var det avklarat.
********************
Vi kommer vara länge i Sverige. Vi kommer till Varberg kvällen den 18 december och åker hem igen söndagen den 3 januari, så drygt 2 veckor. Det är iag länge för mig numera! :-)
Vi har egentligen inte speciellt mycket inplanerat, förutom en tur upp till Göteborg 20-21 dec. Och så allämnt julfirande med släkten såklart.
Och till det viktiga - vi vill gärna hinna med att träffa er! Vi måste väl hålla på jultraditionerna! ;-)
När, var, hur? Vad har ni planerat till Nyår?
KRAM!
Skicka en kommentar