Jag tänkte göra grönsaksgryta med tomater och paprika, linser, orientalisk lök och vad jag nu
har i skåpen... Orientalisk lök, fick jag förklarat för mig när jag köpte den, går att använda istället för kyckling i nästan alla rätter. Ska tydligen vara en bra vegetarisk proteinkälla, men det har jag inga som helst bevis för =)
"löken" är torkad och måste kokas 5 min för att kunna göras något med, men sen kan man steka, wooka, äta som den är eller vad man nu vill =)
men det bidde chili con carne när jag hittade en burk med rester från senaste köttfärssåsen i frysen;
- Grovhacka och stek paprika av valfrifärg, på ganska hög värme
- finhacka 1 chilifrukt, sort och storlek efter smak (ta bort fröna om du vill) släng ner den i stekpannan en kort stund
- Finhacka lite lök och släng i samtidigt som chilin, jag kastade även i den orientaliska löken som jag redan blött upp för att ha i den tänkta grönsaksgrytan
- i med köttfärsen (rå, förstekt eller som i mitt fall färdig sås)
- grovhackade tomater och lite vatten, eller en konservburk skalade hela tomater (jag delade dem med stekspaden direkt i pannan)
- En burk valfria bönor, eller om man varit duktig, 400g blötlagda (fd torkade) bönor som man givetvis har i en skål i kylen ;)
- Krydda! Jag hade bara i salt, vitlök och mina älskade grytkryddor (en påse torkat grönt som jag köpt på Willy's, går att ha i allt, som jag har i allt, enda kryddan brevid salt eller vegeta i mina omeletter tex
- Sist hittade jag en halv burk oliver som borde bli uppätna, så de åkte också i =)
Spicy,Jättegott även om bilden verkar visa nåt som mer ser ut som gårdagens pizza ;)
Ät med tunna skivor hembakat surdegsbröd eller tjockare bitar fluffigt nybakat brytbröd! (eller bara med gaffel)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar