Idag hade jag inte tid att laga egen mat till middag, jag var helt utlämnad till stadens utbud av hämtmat... Sushi eller klassisk snabbmat finns det att välja på, inte riktigt GI! Sushi är inte helt galet eftersom den feta fisken och risvinägern sänker GI, med det kändes kanske inte optimalt så här i början av min GI satsning. Speciellt inte eftersom man normalt blandar socker med risvinägern för att få rätt smak. Det var way, way bättre än alternativen så det fick bli det. Jag ÄLSKAR sushi så jag kan ju inte säga att jag blev ledsen egentligen ;)
Promenerar ner till favoritstället, som visar sig ha stänkt på måndagkvällar och går vidare till alternativ två. Till min stora glädje inser jag att de lagt till en läcker sashimi på menyn!! Sashimi är, kort beskrivet för den oinvigde, sushi utan riset. (i verkligheten är det själva riset som gör att en rätt kallas sushi, men vi svenskar är oftast inte så insatta i terminologin) Sashimi innehåller med andra ord väääldigt få kolhydrater!!!
Sashimin var verkligen underbar, fina laxbitar, makrill, räkor, inari (friterad tofu, har ingen aning om GI-värdet), och tamagoyaki (japansk rullad omelett), wakame och lite annat sjögräs, salladsblad och så givetvis gari (inlagd ingefära), wasabi och soya. *yummi,yummi,yummi*
Sashimi, precis som sushi, äts bäst med hela munnen. Smaka på konsistensen, känn sältan från soyan, stinget från wasabin och (den friska vinägern från sushin om det är det man äter), den mjuka feta fisken som nästan smälter mot gommen och njut. Underbart, den ända rätt som jag alltid ätit riktigt långsamt!!! Jag blev precis lagom mätt. Hade jag varit helt ärlig så borde jag ha lämnat de två sista laxbitarna, för då var jag nöjd, men idag blev det två frossbitar som grädde på moset!
Jag ska nog göra egen sashimi i veckan till någon av mina bentolådor. Bilder kommer att finnas här där det även går att läsa mer om hur mina matlådor ser ut!
Dagsrapport; 8490 steg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar