31 maj 2010

snart...

I morgon är det 1 juni och då börjar jag... igen...

Jag har en vän som jobbar för att bli personlig tränare och jag får vara försöksperson; Dvs han ska träna skiten ur mig =) eller i alla fall träna in hälsa, styrka och välmående i mig.

Träningsformen är Crossfit som går ut på funktionella övningar med stor variation och hög intensitet. Tävla mot dig själv och klockan; visst antal övningar så snabbt som möjligt eller så många som möjligt på en given tid.

Jag har varit sugen på crossfit ganska länge, läst på en del, surfat runt läst lite olika varianter på WOD (Workout of the day) och så men inte riktigt kommit igång. Dels eftersom det ofta dyker upp mystiska övningar som jag inte vet vad det är, eller inte tror att jag klarar och inte vet vad jag ska byta ut dem mot... jag menar tex hand-stand-push-ups, nasty girls, muscle ups, Linda och liknande, bara "crossfit warm up" är ju tillräckligt för att köra slut på mig: 3 rundor, 10-15 reps: sit ups, rygglyft, pull-ups och dips plus en samson stretch! MEN nu finns inga ursäkter mer, jag får alla instruktioner och all hjälp jag behöver: -i morgon kör vi!!

Dagen till ära tänkte jag slut fjolla mig och berätta precis hur stor jag är så att ni kan få följa mina framgångar tillsammans med mig, som lite extra motivation till mig;

Vikt; 105,1 kg (som mest vägde jag hela 116,8kg så lite har redan hänt)
Midjemått; 97cm (103 i januari, yay me)
Byst; 117cm
Höfter; 124cm
lår (möter bara höger); 72cm
överarm (mäter bara vänster); 42cm

Jag hade tänkt ta en "före"-bild också men kameran är hos min syster. (de håller på och ta bilder till sin hemsida http://www.lakvik.se/ där kan ni se hur de bor eller boka semesterboende i lantlig idyll)
men nån inte allt för utdaterad bild ska jag nog kunna hitta inom den närmsta veckan =)

1 kommentar:

Karin sa...

Tänk att ha en PT! Lyx! Jag har ju en dröm om att kunna göra chins utan hjälp men jag lägger ju av så fort det känns tungt.

Det var väl inte så farligt att publicera dina mått? Du ska se att det går snabbare nu (om det beror på att du publicerar dina mått eller din PT får vi dock aldrig veta)

Jag brukar också bara mäta höger lår, men tänk om jag skulle byta till vänster för det kanske är smalare? :-)