18 maj 2010

Nice!

Sprang hem från jobbet idag... första joggpasset på evigheter OCH det kändes riktigt bra!!
Gick lite snabbare än vanligt också, 28 min inklusive trapporna upp (26.30 på själva löpningen)

Inte så att jag känner mig helt tipptopp o redo för Göteborgsvarvet på lördag... men bättre än jag trodde och jag börjar återfå hoppet om att jag i alla fall ska kunna ta mig i mål ;)

Mat idag har varit lite si och så... det har varit lite si och så senaste månaden om jag ska va ärlig. Mycket mackor istället för proteinrikare mellanmål och frukostar, lite mycket kakor och fika, massor av glass. Men så är det när man tycker lite synd om sig själv, min största svaghet tror jag: Alla humörsvängningar, oavsett bra eller dåliga leder till kylskåpet/skafferiet. Lika bra att erkänna det. Sen är jag fruktansvärt dålig på att tacka nej till godsaker när jag blir bjuden. Jag lurar mig själv genom att intala mig att "det går bra den här gången, det är ju så sällan..." -Yeah, right!!
Nån som har nåt bra tips? Jag kanske kan lura mig själv att jag är allergisk mot godsaker eller nåt?

2 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Gissar på att det blir svårt att lura sig själv... Det handlar väl egentligen om att komma till de där punkten då man faktiskt hinner fråga sig själv om man verkligen måste ha den där godbiten, innan man upptäcker att man sitter och mumsar på den. Bryta den där dumma reflexen. Och det är svårt! Träning ger färdighet säger dem.

Men något kan ju vara att se till att man äter små mål så pass ofta att man inte är hungrig och konstant har en okej blodsockernivå. Då är det nog lättare att stå emot. Suget kommer ofta när man är trött och kroppen behöver något snabbt som bara den. Lite så som att man inte ska handla på tom mage, då hamnar lätt onyttigheter i korgen, ska man inte utsätta sig för godsaker när magen är tom och huvudet trött.

Sen kanske du kan bestämma dig för att endast äta glass, godis, kakor etc. under helgen. Att leva sunt på veckodagarna och unna dig det där goda på helgerna.

Hur som helst är det ju supert att springningen går bra. Kommer heja härifrån på lördag!

KRAM!

Stina sa...

Något funkar rätt bra för mig (trots att tipset det kommer från Biggest Looser) är att tugga tuggummi när värsta sockersuget kommer. För det mesta så tar det udden av suget o jag nöjder mig med mkt färre sötsaker om jag fortfarande vill ha något att smaska på. Sen om du vet att kommer att stöta på mkt sötsaker som tex om du ska hem o fika hos någon, ät ordentligt innan. Funkar finfint för mig o E för om vi inte gör det är faran att vi båda två bli lite speedade om vi äter för mkt sötsaker. ;)
Kramar